Huur de beste ontwerpers van bruiloftsstaarten in Rossum in
Hutten
Bruiloft taarten ontwerper
Bosch-Wensink Catering
Bruiloft taarten ontwerper
Eurocatering “Lekker Op Dreef”
Bruiloft taarten ontwerper
Live-Cooking
Bruiloft taarten ontwerper
Brood En Banketbakkerij Ruud & Chantal Gremmee
Bruiloft taarten ontwerper
Opleidingen en studies om een banketbakker te worden.
Er zijn veel opleidingen en studies die kunnen leiden tot het beroep van banketbakker, vanaf het middelbare schoolniveau tot BAC+3. Het minimum is een CAP in banketbakkerij, chocolade en suikerwerk of ijsbereiding, die in twee jaar wordt voorbereid na het derde jaar van de middelbare school. Op hetzelfde niveau als de CAP is er ook de BEP-voedingsopleiding tot banketbakker, ijsbereider, chocolademaker en suikerbakker. Om de knowhow te perfectioneren, kan men één jaar na de CAP een complementaire vermelding (MC) behalen: bakkerij-patisserie, restaurant-dessertkok, gespecialiseerde bakkerij of gespecialiseerde patisserie-glazuur-chocolade en suikerbakkerij. Op BAC-niveau is er de Bac pro bakker-patissier en de BTM (brevet technique des métiers) banketbakker-ijsbereider. Voor hoger onderwijs vanaf niveau 5 zijn er: - BAC+2: BM (brevet de maîtrise) banketbakker- ijsmaker-cateraar - BAC+3: bacheloropleidingen van gespecialiseerde scholen zoals de Bachelor's degree in culinaire kunsten en ondernemerschap met een patisserie-optie (Ferrandi)
Het werkgebied van een banketbakker.
De banketbakker wordt gevraagd om aan alle verzoeken voor zoete en hartige traktaties te voldoen. Hij kan zoetwaren, gebak en chocolade maken, maar zijn hoofdbedrijf is taarten, inclusief gepersonaliseerde bruidstaarten. Afhankelijk van de behoeften, smaken en wensen van zijn klanten, is hij in staat om prachtige pièces montées, nougatine sculpturen, gelaagde taarten (de klassieke bruidstaarten), assortimenten van gebakjes, dessertbuffetten of trendy Amerikaanse taarten te creëren: ruffle cake, rainbow cake, naked cake ...
Waarom een banketbakker gebruiken?
Het gebruik van een banketbakker maakt het mogelijk om een op maat gemaakte bruidstaart naar jouw smaak te hebben. Wat de wens ook is, hij zal eraan kunnen voldoen. Hij kan het ook combineren met andere zoete of hartige lekkernijen, afhankelijk van wat je wilt. En het is niet alleen voor bruiloften, andere evenementen kunnen ook een banketbakker nodig hebben: verjaardagen, bedrijfsfeesten, afstudeerfeesten, vrijgezellenfeesten... Alle feestelijke gelegenheden zijn geschikt om gebak te eten.
Hoe vind je een banketbakker?
Een online directory zoals StarOfService stelt internetgebruikers in staat om de banketbakker te vinden die een gepersonaliseerde bruiloftstaart kan maken die voldoet aan hun eisen en hun smaak bevredigt. Een lijst met ambachtslieden in hun regio of stad wordt voor hen beschikbaar gesteld zodat ze snel de juiste kunnen kiezen om zich bij aan te melden. Alles wat ze hoeven te doen is de stappen volgen die op het scherm worden aangegeven en dat is het.
De tarieven van een banketbakker.
De gemiddelde prijs voor een gepersonaliseerde gebakje varieert tussen de €15 en €50 en deze prijs kan verhoogd worden afhankelijk van speciale verzoeken zoals een inscriptie toevoegen, een eetbare figuurtje of een pièce montée; dit zal tussen de €5 en €12 extra kosten. Franse patisserie behoort tot de beste ter wereld, zo niet de beste, met een breed scala aan lekkernijen, van viennoiseries tot gebak, confiserie en chocolade structuren. Hier zijn enkele prijzen voor gebak: - Opera, Paris-Brest: €8.90; - Religieuse voor 6 personen: 49 €; - Millefeuille voor 6 personen: 32 € (ongeveer 4,50 €/portie); - Rode vruchtentaart voor 8 personen: 40 €. De gemiddelde prijs voor een gepersonaliseerde bruidstaart varieert tussen de €150 en €800. Voor een bruidstaart moet je ongeveer €150 rekenen voor 36 stukken, €1 per chou voor een pièce montée voor minimaal 3 tot 4 choux per gast. Anders zou een piramide van cupcakes ongeveer €7 per cupcake kosten met minstens twee cupcakes per persoon. Fondant en botercrème zijn de twee meest voorkomende soorten glazuur voor een bruidstaart. Voor botercrèmeglazuur is de prijs ongeveer €3,50 per portie, terwijl voor fondantglazuur dit ongeveer €5 per portie zou zijn. Terwijl sommige banketbakkers bezorging aanbieden, rekenen anderen hier extra kosten voor: tussen de €40 en €100, afhankelijk van de locatie en de configuratie van de taart.
Hoe kies je een banketbakker
Mond-tot-mondreclame kan worden vertrouwd om de bakker te kiezen die jouw gepersonaliseerde bruidstaart zal creëren. Als alternatief kunnen online beoordelingen ook een goede gids zijn. Een banketbakker zal meer ervaring hebben dan een eenvoudige taartenbakker, maar hun tarieven kunnen hoog zijn. Wat zeker is, is dat hij een geweldige taart zal maken.
Vragen die je kunt stellen aan een banketbakker tijdens het eerste contact
- Hoeveel jaar maak je al gepersonaliseerde bruidstaarten? - Kun je er een voor ons reproduceren aan de hand van een foto? - Kun je ingrediënten veranderen in je recept als we je vragen dit te doen? - Hoe lang duurt het om een op maat gemaakte bruidstaart te maken?
NA
NA